Vad ska framtiden inrymma?

Jag sitter just och tänker på vad framtiden ska inrymma? 

Ja, det är en stor fråga som varken du eller jag riktigt kan veta. Ett vet jag:  ”att som vår dag är så ska vår kraft också vara”! Så står det i bibeln, och min erfarenhet är att det är sant!

Jag kan ärligt säga att i mina tuffaste situationer som jag har gått igenom i mitt liv, så har Gud varit trofast! Jag har verkligen fått både kraft, vägledning och hjälp i olika situationer!

Finns det något som jag inte har fått? Ja självklart, små saker som kanske inte var det jag egentligen önskade eller som jag behövde. Det var något jag kunde konstatera senare och sedan tänka "vilken tur att jag inte fick det som jag bad om, för då hade det här inte hänt som är så mycket bättre”.

Ibland vet vi inte vad vi ska be Gud om, men jag har precis läst i Ordspråksboken 8:12:

      "Jag, visheten, bor tillsammans med klokheten, och hos mig finns kunskap om hur       man blir förståndig"

I vers 11 står det också: 

      "För visheten är värd mer än rubiner, inga skatter kan jämföras med den."

Tänk så fantastiskt att när mitt eget förstånd inte riktigt hänger med, så får jag be om förstånd och vishet! Vilket löfte! Och det gäller ju inte minst när vi tänker på framtiden. Därför kan jag ärligt sjunga eller säga ”min framtidsdag är ljus och lång, den räcker bortom tidens tvång.”

Så i dessa orostider gäller det att ha fokus på det som är där ovan och inte det som är här nere.

Till sist önskar jag dig en ny härlig månad där Guds välsignelse ska följa dig varje dag.

Vid pennan

Ewa-Karin Ottoson