Välkommen hit, Välkommen hem!

Så står det vid infarterna till Uppsala. Men vi skulle vilja hälsa dig välkommen till oss på Själavårdscentret med samma fras.

Vi som jobbar på själavårdscentret vill förstås att du kommer hit till oss, men vi vill att du ska komma hem när du kommer till oss. Och vad menar vi med det?

Jo, du ska känna dig som hemma, avslappnad och att du kan vara dig själv, för är inte det själva grunden till en bra själavård?

Det finns så många som mår dåligt i sina själar i Sverige idag. Och det finns många olika orsaker till att det ser ut som det gör. Det finns alldeles för mycket masker och fasader i många människors liv. De kan ha kommit av många olika orsaker i livet men de har alla ett gemensamt. De gör att vi inte kan vara oss själva. Att vi inte släpper in någon annan in i det innersta.

Och när vi behöver just själavård så är dessa masker ett stort hinder för att kunna hitta det som är roten till det jobbiga och sedan ta itu med det. Det kan kännas otäckt att börja den vandringen, men om du gör det tillsammans med någon av våra själavårdare så går du inte ensam. Vi går med dig, vi hjälper dig.

Men hos oss vill vi att du ska känna dig som hemma. Du ska kunna släppa alla masker och våga ta hjälp och bli hel igen och lägga ifrån dig de masker som du bär på.

Men det finns hjälp att få. Vi finns här för dig.

Hos oss kan du prata om precis vad som helst. Vi jobbar självklart under tystnadsplikt.

Så vi vill välkomna dig hem till Själavårdscentret.

/Styrelsen vid Själavårdscentret