Tankar på kvällskvisten.

Så blev det återigen kväll, en kväll av reflektion av veckan som gått.

Som vanligt kan man säga att ”tiden försvinner så hastigt”. Den vecka som gått kommer inte igen, timmarna från idag kommer inte tillbaka. Min frågor till mig själv denna kväll är: Har jag gjort rätt saker denna vecka, har jag sagt rätt saker?

I alla fall så har jag upplevt saker denna vecka som jag tar med mig till nästa vecka. Jag har frid i min själ, känner en glädje på insidan och jag bara vet att jag vet att min Gud förmår att göra långt mycket mer än vad vi själva kan tänka ut.

Jag fick förmånen att vara med på två fantastiska dagar tillsammans med STH i ämnet praktisk själavård. Så bra det har varit. Första dagen med Hans Augustsson från Josua i Gamleby, han lärde ut viktiga principer. Principer för dig var du än befinner dig och jag ger dem vidare:

  1. Att våga gå utan att se hela vägen.
  2. Att ha en vision och att ha drömmar, det är den första rikedomen.
  3. Gud har sagt att vi ska handla även om förutsättningarna inte finns.
  4. Gud har givit dig öron och han har givit dig händer och fötter. Alltså kan vi höra honom och göra hans vilja. Fullfölj din vision!

Men vad är egentligen själavård? Ja det är så enkelt som det kristna samtalet med Jesus i centrum. Det handlar om att vägleda en människa till att hitta Gud och hjälpa henne att följa honom.

En annan föreläsning, med undervisning av Prof. Thomsom Mathew, var också mycket bra. En sak som är en uppgift för oss alla troende var att vi ska undervisa om Jesu principer. Jesus såg människornas behov, det vill han vi ska göra också, och fylla dem och lära dig olika metoder för det.

Denna vecka har förstås innehållit mycket mer av både praktiska göromål och samtal.

Är det något som inte varit så bra då? Ja så är det tiden försvann lite för fort.

Men när jag tänker på något positivt så hör jag en sång vers i mig: "Guds rike bryter fram , Guds rike bryter fram. Mitt i allt vi går igenom har vår Herre ändå kontroll över situationen och det är därför som Guds rike bryter fram."

Bryter Guds rike fram för dig?
Bryter Guds rike fram i dina beslut, i dina samtal och i din vardag?

Ta med dig denna fråga: Bryter Guds rike fram i dina situationer idag?

Önskar dig en ny välsignad helg med Guds frid i ditt liv.

 
Vid pennan

Ewa-karin Ottoson