I denna ljuva sommartid.

Ja nu är det verkligen sommar! Vi är i mitten av juli och vi vill ju gärna att det ljusa och varma ska vara för evigt. Och nu tänkte jag att jag kunde få bjuda på några upplevelser från veckorna som redan har passerat.

Sommaren är ju ofta tiden för att besöka konferenser och givetvis att umgås med släkt och vänner.

Släkten träffade vi på en gård i Värmland i närheten av Torsby. Jag blev så överraskad över hur vackert Värmland är. Visserligen var det lite kallt, men solen sken i stort sett hela tiden. Bergen var så vackra i horisonten och sjön var så fin och spegelblank. Vistelsen var som en ” lisa” för själen som man brukar säga.

En ”lisa” för anden var även att vara med på New Wines sommarkonferens i Vänersborg. Drygt 1000 deltagare eller mer samlades på Arenan i Vänersborg.


hallenjpeg

Djup undervisning om begynnelsen till vår värld och hur det blir i ändens tid och om vad vi kan vänta därefter. 

Små workshops hanns med, där vi fick träna på att lyssna in vad Gud ville säga. Vi fick i dessa små grupper också träna på att be för sjuka. Jag blev helad i min höft under den förbönen efter att ha haft inflammation i den sedan i julas. I ett nu försvann värken och sedan dess har jag kunnat sova obehindrat varje natt utan smärta. 
Ära vare Herren som fixade det!

Det som ändå gjorde mest intryck på mig var lovsången som förde oss alla inför tronen. Ingen performance, ingen plan om ett visst antal sånger eller efter ett visst schema, utan det var helt enkelt en tydlig inriktning på att vi skulle komma närmare Jesus. Och det upplevde vi alla! 

Vi fick inbjudan att ställa oss längst fram och bara stå där i Herrens närvaro, med tillbedjan i mun och hjärta. Önskade vi förbön så gick förebedjarna runt bland de som stod där och bad för dem i tysthet och enkelhet.


lovsangjpeg

Så det jag vill förmedla med detta inlägg är att vi ska vara mer frimodiga och be för varandra och längta mer efter den rena klara lovsången som för oss närmare Herren. 

Tiden är så tuff nu, och det kommer bli ännu tuffare. Då behöver vi varandra och vi behöver dra oss närmare Jesus för det är det enda hållbara i vår tid.

Var välsignade!

Vid pennan
Ewa-Karin