Heta boktips i sommarvärmen!

Augusti närmar sig med stormsteg och man kan vel börja säga att sommaren snart är på hell. Det finns dock förhoppningsvis flera veckor med sommarvärme kvar och möjlighet att använda lite mera tid att läsa. Vad är då bättre än att läsa böcker som är uppbyggande, intressanta, lärorika och trosstyrkande?

Jag vill lyfta fram 2 böcker av samma författarinna, som har gett mig personlig mycket inspiration och glädje. Den välkända sångerskan, låtskrivaren, bloggaren och vloggaren Eleonora Lahti har kommit ut med 2 mycket värdefulla och innehållsrika böcker. Med en rykande kopp färsk kaffe är det fantastiskt att sätta sig i kvällssolen och läsa böcker som ger så mycket mening och tro som just dessa två böcker. Här finner vi Gudstro invävd i ett vardagsliv tillsammans med en klar insikt om den tiden vi just nu lever i.

Innehållet är samlade bloggtexter från hennes egen blogg genom några år. Det är vardagsundran och vardagshändelser som på ett fantastiskt sätt vävs in i tro på Guds ord och att Gud alltid har en väg genom allt. Böckernas design är ett genistreck i sig själv, och tilltalar iallafall mig starkt med sin konstnäriska utformning genom båda böckerna. Bloggtexterna varvas med bibeltexter, bilder, recept och plats för att läsaren själv kan skriva sina funderingar och kommentarer. Som en arbetsbok i tro.


iStock-1208934742jpg

Böckerna har en något olik intriktning där den första boken, "Tider av förändring", riktas mycket mot vår personliga vandring med Jesus och hur man med tro möter vardagens alla upplevelser och utmaningar. Den andra boken: "Tider av förändring" har också just detta med vårt personliga trosliv, men samtidgit har den en mycket starkare inriktning mot tiden vi lever i just nu, hur samhället ser ut och vart vi rent profetiskt är på väg. Denna är verkligen en ögonöppnare för allt som sker runt i vår omvärld idag, så vill du få ett inblick i vad som nu händer är denna boken perfekt läsning.

Jag vill lyfta fram några enstaka kapitel eller inlägg från böckerna som har gett mig väldigt mycket. Lite för att väcka din aptit! Varje lässtund med dessa böcker har väckt något nytt och uppmuntrande i min ande, och jag tror jag kan säga utan att överdriva, att Gud alltid har använt något i dessa texter in i min egen situation.  

Några exempel på innehållet i boken "Tider av förändring":

  • Våga sticka ut hakan!
  • Tänk om jag hade vågat!
  • När det pratas bakom ryggen.
  • Rätta sortens kris behövs för att nya världsordningen ska accepteras
  • Ogräsrensning i våra fysiska och andliga trädgårdar.


Från boken "När allting blir annorlunda":

  • Ingen rök utan eld!
  • Red alert!
  • Vågar vi vara fria och modiga - även om kejsaren är uten kläder?
  • En ny världsordning.
  • Ett varnande exempel.


Sammantaget är böckerna ett riktigt kraftpaket. Ganska lättlästa i språk och ton, men samtidigt är det svårt att sträckläsa dessa böcker som väcker till så många reflektioner längs med vägen! Jag har läst dom lite som devotions, och man ser fram till varje stund med böckerna.

Eleonora Lahti har verkligen hittat ett fantastisk koncept, där innehållets djup väcker till respekt och förtroende. Hon bjuder verkligen på sig själv och vi följer med henne i båda tuffa och i fantastiska dagar, men i båda fallen ser vi hur tron i vardagen ger styrka och hopp. Det är ju just därför vi är kristna! 

Se till att fånga en sådan bok, eller båda, så har du fina lässtunder framför dig!

Vid pennan
Knut Godskesen

flowersjpg