Han är uppstånden!

Helgen som har gått har varit en fantastisk helg, den började med fredagen den 31/3 då vi hade en gemenskapskväll. Vi samlades kl 18.00 för lite mingel och för att se filmen ”Risen” och för att fira nattvard.
 
Filmen handlade om en soldat som var med vid Jesu korsfästelse och var den soldat som gav order om att sticka spjutet i Jesu sida. Han var den som fick i uppdrag att leta rätt på den uppståndne Jesus också. Vi fick följa hans letande efter den uppståndne och vi fick också se lärljungarna, deras gömställen och deras frågor om vad som hände. Filmen handlade om hur denne soldat fick sitt liv förvandlat. Det fanns några scener i filmen som inte lämnade oss oberörda, en mening som etsats sig kvar hos mig var när soldaten försökte pressa lärljungen till att avslöja ”var finns lärljungarna?”. Lärljungens svar blev, viskande ” They are.....everywhere”, ”De är överallt”. Den meningen förde mig till uppenbarelseboken och till kapitlet som beskriver ”den stora vita skara som står inför tronen, som ingen kan räkna”, de lovsjunger Lammet dag och natt.
 
Sista meningen i filmen uttalades av soldaten efter att han funnit Messias ”Den som funnit Messias kan aldrig bli den samma igen”. Det är sant, kan vi bli som vi var innan vi mötte Jesus? Nej säger nog alla troende. Jag kan varmt rekommendera den filmen till alla som inte sett den. Se den och bli berörd. Vi upplevde när vi firade nattvard att vi var så berörda av budskapet att vi satt förundrade och tysta. Nattvarden fick en speciell betydelse för oss som var där.
 
Så kom söndagen den 2/4 då hade vi en annan träff på vårt center. Vi har haft träffar under 2 terminer i vad vi kallar för ”framtidsgruppen”. Det har varit en grupp på ca 20-25 personer som kommit till våra samlingar. Vi har pratat om ”kriserna som kommer” och om hur vi på bästa sätt kan förbereda oss för att gå igenom dessa kriser. Denna söndag hade vi Stefan Eriksson som visade första hjälpen och lärde oss grunderna i hjärt-och-lungräddning HLR. Stefan knöt ihop undervisningen med så mycket bra bibelord så det blev en AHA-upplevelse det också, och efter det tog hans fru Åsa vid och lärde oss mer om produkter vad vi kan äta hur vi kan förvara och var vi kan handla olika naturliga livsmedel.

Till sist avslutade vi med förbön för organisationen Människovärde som i dagarna skickar en film om de ofödda vid födelseögonblicket till alla våra politiker för att få dem att vakna, och för att de inte ska skriva in aborträtten i grundlagen. En stark stund. Fortsätt att be för Cicci Björfjäll och Brita Skoglund som står i ledningen för organisationen Människovärde.
 
Fortsätt att be för själavårdscentret och dess framtid. Vi behöver bli flera som arbetar tillsammans för att hjälpa människor att må bättre. Själavård betyder just det som ordet säger ” ta hand om själen och vårda den” och det får betydelse på många områden i livet.
 
Till sist önskar jag en er välsignad påsk. Tänk på att Jesus är uppstånden och lever idag och kommer snart.

Vid pennan
Ewa-Karin Ottoson