Den blomstertid nu kommer...

Ännu en gång så får vi uppleva en vår och sommar. Så vackert det är i naturen nu. Jag njuter och bara känner vila.

I skrivande stund befinner jag mig tillsammans med min man ute i Roslagen i närheten av Rånäs slott. Veckan har varit underbar, varje morgon har jag stått och tittat ut över sjön och sett hur björkarna grönskar. Det är tyst här ute så när som de fina småfåglarna som sjunger så fint. Till och med göken sjunger med sitt lockande läte.

Återigen så känner jag en så stor tacksamhet till vår Herre, tänk att ytterligare ett år har gått och Herren ger oss det vackra åter igen, trots allt negativt som sker i vår värld just nu. Det står i bibeln att ”vi ska se hans fotspår i naturen” och det är verkligen sant.

Att mötas och skiljas är tidens gång, min man och jag står inför vårt uppbrott här i Uppsala för att positionera oss i Småland, närmare bestämt i Fågelfors. Vi ser fram emot det och vi tror att det är där vår Herre vill ha oss just nu.

Det betyder inte att vårt själavårdscenter läggs ner utan det betyder bara utvidgat område. Centret får filialer på flera orter, men vi kommer att fortsätta att finnas till för människor framöver genom stöd och uppmuntran för dem som behöver det. Och uppmuntran behöver vi alla.

I Fågelfors vet jag inte i dagsläget hur själavårdscentret kommer att bli men det vet vi med säkerhet innan sommaren är över. Uppsala är ju navet i själavårdscentret och vi vill fortsätta med att bygga det som Herren vill.

Vi har en inspirationskväll att se framemot den 9.6 med Maria och Kåge Johansson från Furuhöjdskyrkan. Gör vad du kan för att vara med. Kvällens tema är Bhutan. Maria och Kåge har arbetat som missionärer där, i ett land som vi egentligen vet väldigt lite om. Så kvällen blir mycket intressant.

Fredagsbönen kommer att fortgå hela sommaren så kom med på den. Fredagsbönen är inte en stängd samling utan vi vill att alla ska vara välkomna. Speciellt under sommaren finns ju den som ett tillfälle för gemenskap och bön. Sommaren kan ju annars upplevas plågsam för de som är ensamma. Men var frimodig och kom med.

Just nu planeras en samling med Gertrud Storsjö i slutet av sommaren, närmare datum kommer finnas på hemsidan ganska snart.

Till sist vill jag önska er alla en fantastisk sommar med både vila och förnyelse till ande, själ och kropp!

 

Vid pennan

Ewa-Karin Ottoson